top of page
Workshops voorstelling Atemporal

Omkaderende Workshops
Atemporal

Een unieke beleving die dans, live Chopi-muziek, educatie en interculturele dialoog samenbrengt.

 

Choreografe Yentl de Werdt gaat in dialoog met meestermuzikant Matchume Zango. Deze samenwerking resulteert in een unieke synergie tussen hedendaagse dans en traditionele Chopi-muziek. 

Chopi-muziek, afkomstig uit Mozambique, is meer dan alleen muziek; het is een levend erfgoed. De complexe ritmes, gezangen en instrumentatie creëeren een unieke soundscape die generaties lang is overgeleverd. Atemporal is naast een ode aan Chopi-muziek; ook een interculturele dialoog.

 

Educatie en interculturele dialoog:

Naast de voorstelling bieden we boeiende educatieve workshops aan. Deze workshops introduceren kinderen en jongeren tot de rijkdom van Chopi-muziek en hedendaagse dans. Met als thematiek: traditie, interculturele dialoog en identiteit. We streven ernaar om begrip en waardering voor verschillende culturen te bevorderen en creatieve expressie te stimuleren.

 

De voorstelling:

  • Choreografie & dans: Yentl de Werdt // Muziek: Matchume Zango

  • Duur: 50 minuten

Educatieve Workshops Muziek & Dans

  • Doelgroep: kinderen van 8-12 jaar

  • Duur: 2 lesuren per klas.

  • Locatie: op school of het cultureel centrum

Met de steun van ECRU Cultuur, de Vlaamse Gemeenschap en Internationaal Comité.

Artiesten

Matchume Zango (MOZ) wijdt zich al sinds zijn zesde levensjaar aan traditionele Mozambikaanse muziek en dans. Hij wordt beschouwd als een van de nieuwe meesters van de Timbila. Zijn ouders en grootouders komen uit Zavala, provincie Inhambane, het centrum van de Timbila-traditie in Mozambique. Geïnspireerd door deze lange en gepassioneerde geschiedenis van muziek en percussie, begon hij te spelen, muziek te studeren en instrumenten te maken zoals xitende, Afrikaanse drums, enzovoort. In de afgelopen twintig jaar heeft Matchume de wereld rondgereisd als muzikant en componist van traditionele, experimentele en fusionmuziek.

 

 

Choreografe Yentl de Werdt (BE) studeerde aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en is de enige Limburgse die is afgestudeerd in 2006 aan P.A.R.T.S, de internationaal vermaarde dansopleiding van Anne-Teresa De Keersmaeker in Brussel. Sinds 2007 is ze actief in het Brusselse, Vlaamse en internationale dansveld. Ze werkte voor een aantal voorstellingen samen met choreografen, dansers, onder meer met Benjamin Vandewalle, fABULEUS/Randi De Vlieghe en Akram Khan. In 2016 trok ze na een carrière in het Brussels én in het internationale dansveld bewust terug naar haar roots in Limburg. Sinds 2016 ontwikkelt ze haar eigen verbindende dansprojecten onder de vleugels van de AYU.

matchume.jpg

Interactieve
Muziek & Dansbeleving

bottom of page