top of page

 Jaartraject Ayurveda & Yoga
 

🌿 Stap in de wereld van Ayurveda & Yoga: volg ons jaartraject! 🌿 

Start 21 en 22 oktober in de serre te Stevoortse Kiezel 119, Hasselt.

In dit jaartraject bieden we authentieke Ayurveda & Yoga dat een solide basis legt om je passie voor Ayurveda en yoga te verdiepen en tegelijkertijd persoonlijke ontdekking en groei te stimuleren.

Ontdek hoe je deze eeuwenoude behandelmethode kunt toepassen op onze westerse samenleving. 


Benieuwd naar Ayurveda? In onze cursus leggen we het allemaal uit! Ontdek wat Ayurveda echt inhoudt en hoe het je leven kan veranderen.

Ayurveda, de 'Moeder van Alle Genezing,' is veel meer dan een geneeskunde - het is een levenswijze die de diepe connectie tussen lichaam, geest en natuur omarmt.

Ons jaartraject biedt:

🍃 Inzicht in Jezelf: Ayurveda begint met het begrijpen van je eigen 'dosha' (constitutietype), wat je uniek maakt. Het biedt inzicht in je fysieke, emotionele en spirituele behoeften.


🌾 Natuurlijke Harmonie: Het draait om leven in harmonie met de seizoenen en je omgeving. Van voeding tot dagelijkse routines, Ayurveda helpt je balans te vinden.

Voeding, afgestemd op je dosha-type. Geniet van de waardevolle ervaring van samen Ayurvedisch eten. Dit versterkt niet alleen de band binnen de groep, maar brengt ook Ayurvedische principes tot leven door ze in de praktijk te brengen. Het delen van maaltijden volgens Ayurveda verrijkt de reis en bevordert welzijn.

🧘 Yoga, Meditatie & Beweging: Ayurveda omvat yoga en meditatie om lichaam en geest in evenwicht te brengen.  Beweging versterkt je fysieke gezondheid en ontwikkelt je spierkracht en lichaamshouding.


🌿 Wellness met Terra Kota (Wellness paradijs Limburg) Geniet 2 weekenden (incl. overnachting) van rust, ontspanning, sauna en het aanleren van Ayurvedische massagetechnieken.

🌱 Kruidengeneeskunde: Het maakt gebruik van de kracht van kruiden om ziekten te voorkomen en genezen. Natuurlijke genezing staat centraal.

🌞 Levenslange Welzijn: Ayurveda is geen kortetermijnoplossing; het biedt levenslange kennis voor welzijn op elk niveau.


Dit jaartraject is gericht op jouw welzijn en persoonlijke groei! Je leert hoe je met een gestructureerde leefwijze en gezonde voeding de basis legt voor een lang en vitaal leven. Ook jij kunt na dit traject anderen meer in balans brengen met zichzelf én hun omgeving en hen zo helpen om hun levenskwaliteit te verbeteren.  


Durf jezelf te onderzoeken. Durf te groeien. Durf te bloeien. Namaste!

Ayu Compagnie-174.jpg

    

   

   AYURVEDA - HATHA & YIN YOGA  - FASCIA

 

    

    Ayurveda

 • Ontdek de Ayurvedische filosofie, geschiedenis en praktijk.

 • De drie guna's van de natuur (Rajas, Tamas, Saatva), de 10 paren van tegenstellingen in de natuur, en leer hoe je ze kunt gebruiken om evenwicht te creëren.

 • Verken de 5 elementen van de natuur (Pancha Maha Bhutas) en ontdek hoe je ze kunt toepassen in zelfbeoordeling. 

 • Leer hoe je de primaire dosha's van een persoon (Vata, Pitta, Kapha) kunt identificeren en inzicht krijgt in hun belangrijkste gebieden van onbalans.

 • Voeding voor elk seizoen

 • Ayurvedische kooklessen​

 • Ayurvedische Massagetechnieken

   

 

    Yoga 

 • Beginner en intermediate klassieke Hatha yoga asanas

 • De Arogya (=beginner) serie

 • De Abhyasa (=voorbereidende) serie

 • Asana technieklessen

 • Individuele praktijk - het leiden van een groepsles om de leraar in jou te ontwikkelen

 • Arm balans

 • Pranayama

 • Anatomielessen

 • Overzicht van yoga filosofie en Patanjali's yoga sutra's.

 • Raja yoga van Patanjali pancha koshas

 • Overzicht van chakra's.

          

   Yin Yoga & Fascia Maneuvers

       

 • Wat is fascia?

 • Fascia fundamenten lichaamsfundamenten

 • Doel van yin yoga ​

 • Begrip en beoefening van meer dan 30 yin yoga-houdingen en hun variaties ​

 • ​Fundamenten van ademhaling in elke houding ​

 • Functionele uitlijning van elke houding ​ 

 • Fysieke en energetische voordelen ​

 • Doel van rekwisieten (ondersteunend materiaal) ​

Our Practioners

Yoga is a journey and not achieving the final destination.

Ayurveda is not a trend but a lifestyle

Ayu Compagnie-096.jpg

Bhumika Parekh

Bhumika Parekh is geboren en getogen in Mumbai, India, in het land van Yoga en Ayurveda, waar Bhakti en spiritualiteit gedijen en bloeien. Ze deelt al 10 jaar lang haar yoga- en ayurvedapraktijken in India en België. Yoga is een dagelijkse reis, geen bestemming. Met behulp van dit citaat gelooft ze dat ze altijd een student en beoefenaar blijft en nooit een yoga- en ayurvedaleraar is. Bhumika Parekh is gecertificeerd met 950 uur aan Ayurveda & Yoga TTC. Ze is een professionele Ayurvedische en Indiase kok. Ze voert Bollywood-dansen uit en geeft optredens in België en Europa.

Ayu Compagnie-149.jpg

Yentl de Werdt

Choreografe Yentl de Werdt studeerde aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen en P.A.R.T.S, de dansopleiding van Anne-Teresa De Keersmaeker in Brussel. Ze startte 20 jaar geleden met Iyengar Yoga in Brussel en volgde net zoals Bhumika een opleiding als Ayurveda Practitioner in The school of Ayurveda in Kannur, India.  Sinds 2007 is ze actief in het Brusselse, Vlaamse en internationale dansveld. Ze werkte samen met onder meer Akram Khan voor de opening van de Olympische Spelen in Londen, fABULEUS, Rosa Mei in China en momenteel danst ze in Studio Cité van choreograaf Benjamin Vandewalle. 

Ayu Compagnie-157.jpg

Ava Kholwadia

Ava Kholwadia is geboren in Londen, Engeland en verhuisde in 1994 naar België. Yoga en meditatie maken deel uit van haar Indiase cultuur en zijn sinds haar jonge jaren een integraal onderdeel van het dagelijks leven. Tien jaar geleden besloot ze van yoga haar beroep te maken, wat het begin was van een reis naar zelfontdekking. ze geeft nu yogalessen en verschillende workshops op diverse locaties.
Ava:  "Elke dag opnieuw beginnen op deze reis is voor mij het mooiste wat er bestaat."

Ayu Compagnie-010.jpg

 Praktisch

 

Wanneer?

Infodag - 15 september 2023

Start 21, 22 oktober 2023

11, 12  november 2023

2, 3, 17 december 2023

7 januari 2024

3, 4, 18 februari 2024

2, 3, 30, 31 maart 2024

20, 21, 28 april 2024

18, 19 mei 2024

8, 9 juni 2024

 

200 uren 

Examen: 30 juni 2024

Zaterdagen - 10.00 - 19.00

Zondagen - 9.15 - 19.00

Locatie : Hasselt 

Prijs?

€2500

Incl. in het jaartraject is telkens lunch & dinner en 2 weekenden met overnachting in wellness paradijs 'Terra Kota' in Diepenbeek.

** We zijn een inclusieve organisatie en begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om dit soort cursus te financieren. We willen niet dat je iets mist. Als je graag een betalingsplan wilt, neem dan contact met ons op en samen zullen we de juiste oplossing voor jouw behoeften vinden.

Schrijf je in of Mail ons voor een persoonlijk gesprek op ayu.compagnie@gmail.com

bottom of page